Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusové podnikají nálety na islamisty, informuje Moskva

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Moskva - Rusové odpálili s pomocí strategických bombardérů Tu-95 střely s plochou dráhou letu na pozice bojovníků samozvaného Islámského státu (IS) v syrských provinciích Dajr az-Zaur a Idlib. Informovala o tom ruská agentura RIA.

Podrobnosti o zasažených cílech nejsou jasné, podle Moskvy se ale nálety uskutečnily v bezpečné vzdálenosti od arabsko-kurdské koalice, která v Sýrii s podporou mezinárodní letecké koalice pod vedením USA rovněž bojuje proti radikálům z IS.

Rusko vládě syrského prezidenta Bašára Asada poskytuje od roku 2015 významnou vojenskou podporu, která postupně změnila poměr sil na syrském bojišti.

Témata:  Rusko ruské angažmá v Sýrii EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.