Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi německými migranty začíná přituhovat. O život bojuje čtrnáctiletý chlapec

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Hamburk - Hromadné bitky migrantů v uprchlických táborech v Německu nejsou ničím výjimečným. V řadě případů je při tom někdo zraněn, a ani víkendové šarvátky nebyly výjimkou. Tentokrát to odnesl čtrnáctiletý chlapec, který nyní bojuje v nemocnici o život.

Čtrnáct lidí utrpělo zranění při hromadných rvačkách, které v uplynulých dvou dnech vypukly v ubytovně pro uprchlíky poblíž Hannoveru. Podle agentury DPA jeden ze zraněných, mladý Afghánec, bojuje o život v nemocnici.

K násilnostem podle agentury došlo v ubytovně pro žadatele o azyl ve městě Verden, přibližně 90 kilometrů severozápadně od Hannoveru. Do první bitvy se v pátek zapojily asi tři desítky Afghánců, iráckých Kurdů a dalších migrantů.

Migranti na sebe zaútočili železnými tyčemi a hasicími přístroji. Jen zázrakem nikdo nezemřel, pouze sedm lidí utrpělo zranění lehčího charakteru. V sobotu se ale situace opakovala a zapojilo se do ní asi 50 obyvatel ubytovny. Tady už je ale výsledek jiný.

Mezi sedmi zraněnými byl i 14letý afghánský chlapec, kterého neznámí útočníci opakovaně kopali do hlavy. Nyní leží v nemocnici v kritickém stavu a bojuje o život.

Situaci v ubytovně se podařilo dostat pod kontrolu až po nasazení většího množství policistů. Příčiny a průběh násilností nyní přezkoumá speciální policejní komise. Jedno je ale jisté, zranění afghánského mladíka bude hodnoceno jako pokus o vraždu.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy