Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američany bude v Rusku nově zastupovat bývalý guvernér Jon Huntsman

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Washington - Novým velvyslancem USA v Rusku se stane bývalý guvernér státu Utah Jon Huntsman. Republikáni i demokraté ze senátní komise pro zahraniční vztahy se shodli na tom, že má potřebné diplomatické zkušenosti a v hlasování ho zvolili jednomyslně.

Za úřadu někdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy zastával Huntsman post amerického velvyslance v Číně, za vlády bývalého prezidenta George Bushe mladšího sloužil jako velvyslanec USA v Singapuru.

Senát rovněž rozhodl, že současný americký velvyslanec v Turecku John Bass se stane americkým velvyslancem v Afghánistánu a diplomat Justin Siberell bude velvyslancem USA v Bahrajnu.

Huntsman zahájí své působení v Moskvě ve chvíli, kdy zvláštní vyšetřovatel jmenovaný ministerstvem spravedlnosti Robert Mueller a kongresový výbor vyšetřují takzvanou ruskou kauzu. Huntsman řekl, že nepochybuje o ruském vměšování se do loňské americké prezidentské kampaně.

Témata:  USA Rusko diplomacie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy