reklama

Policie a úřady po útocích z Kolína čelily kritice, že se vše pokusily zamlčet, tentokrát se informace ihned objevily v německých médiích. O útoku informoval například list Berliner Zeitung nebo stanice Deutche Welle.

Tři dívky podle zprávy tančily před tanečním pódiem, kde je obklopila skupina asi 10 mladých mužů. Ti dívkám bránili v odchodu a pokusili se je osahávat. Když se ženy pokusily o útěk, zatlačili je zpět.

Kromě toho, že se pokusili dívky sexuálně obtěžovat, ukradli jedné z nich (17) mobilní telefon. Poté, co jedna z dívek upadla na zem, začal vše točit na video další návštěvník festivalu. Mladíci mu kvůli tomu vyhrožovali, on se ale odradit nenechal.

Krátce na to dorazila policie, která na místě zadržela tři agresivní mladíky ve věku 14 a 17 let. Byl u nich nalezen i ukradený telefon, který se tak vrátil dívce zpět. Podle policie nejsou pachatelé úplně neznámi postavami, někteří z nich se už dříve zapletli do jiných incidentů. Dva ze tří zadržených jsou údajně tureckého původu, odkud pochází třetí zadržený zatím není známo.