reklama

Muž, o kterém média píší jako o Ericovi D. nebo Ericovi X., se údajně dopustil znásilnění studentky (23) na louce u Bonnu. Dívka tam stanovala se svým o tři roky starším přítelem. Násilník jim údajně rozřezal stan mačetou a požadoval jejich cennosti. Když mu dali šest eur a přenosnou sadu reproduktorů, řekl obviněný podle médií ženě lámanou angličtinou: „Pojď ven, chci tě oš*kat.“

Dívku znásilnil a jejímu příteli hrozil, že pokud se mu pokusí bránit, zabije ho. U soudu migrant podle serveru RP Online odmítl radu právníků, aby mlčel. Oběti, které jsou podle zpráv těžce traumatizované, si vše vymysleli, tvrdí obviněný.

„Nechápu, proč bych měl mlčet o případu, o němž nic nevím," řekl soudu v Bonnu. Soudce poukázal na to, že DNA nalezené na místě činu se shoduje s DNA obviněného. „Pokud soud říká, že je to moje DNA, pak musím tuto dívku nazvat prostitutkou," vykřikoval Eric X. podle deníku Die Welt a divoce při tom gestikuloval.

„Každý, kdo podporuje tuto dívku, která tvrdí, že byla znásilněna, je nejšpinavější muž na zemi," dodal. Jak píše list, Ghaňan se také dlouze rozvyprávěl o svém životě ve vlasti i o tom, jak se díky pašerákům dostal z Libye do Evropy. Soudce jej musel opakovaně vyzývat, aby „přešel k věci“.

„Nejprve vám povím, odkud jsem. Pocházím z Ghany, srdce Afriky,“ uvedl obviněný. Jeho otec prý vlastnil několik kakaových plantáží a „byl jako král" v africké zemi. „Měl spoustu peněz a byl velmi dobře znám. V Ghaně může mít král tolik žen, kolik chce, pokud se o ně může postarat,“ řekl například soudu.

Podezřelý byl zatčen krátce po útoku v nedalekém Siegburgu poté, co ho jeden ze svědků poznal na obrázku, který zveřejnila německá policie. Později se ukázalo, že Eric X. měl být deportován 17. března, kdy byla jeho žádost o azyl zamítnuta. Pouhých deset dní před útokem mu úřady sdělily, že bude deportován do Itálie, kde poprvé podal žádost o azyl.