Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Manchesteru se demonstrovalo za setrvání v EU. Brexit je bláznovství, tvrdí protestující

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Manchester - V Manchesteru dnes začala výroční konference vládnoucí Konzervativní strany. V centru druhého největšího města Velké Británie tisíce lidí manifestovaly za setrvání země v Evropské unii.

Lidé mávali zlatými hvězdami, jako výraznými symboly z unijní vlajky, a pronášeli hanlivá hesla o brexitu.

Manifestanti také vyzvali premiérku Theresu Mayovou, která se na konferenci bude podle agentury Reuters snažit upevnit svou oslabenou pozici po letních předčasných volbách, aby zajistila užší vztahy s EU.

Účastník (51) shromáždění Paolo Orrigo, který se živí dovozem zboží z Itálie, agentuře Reuters řekl, že celý život hlasoval pro konzervativce, ale nyní přešel k proevropským liberálním demokratům. "Jak mám dovážet zboží se cly Světové obchodní organizace?" ptá se. "Brexit je dům postavený z písku, který brzy spadne. Je to jen bláznovství... Theresa Mayová je zombie. Dlouho tu nevydrží," řekl také.

Témata:  Brexit Velká Británie Manchester City

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy