Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli nálezu bomby z války musí být evakuováno 10.000 obyvatel Berlína

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Z bezpečnostních důvodů muselo své domovy opustit asi 10.000 obyvatel jižní části Berlína. Důvodem byl nález bomby z druhé světové války.

Jak dlouho bude zneškodňování nalezené letecké pumy trvat, policie zatím odhadnout nedokáže. Evakuaci policie nařídila obyvatelům domů a bytů v okruhu pěti set metrů od místa nálezu v jihoberlínské části Friedenau, která je součástí čtvrti Tempelhof-Schöneberg.

Se zneškodňováním bomby se podle policie začne až po ukončení evakuace. Místní radnice už zřídila na několika místech nouzové noclehárny.

Omezení postihlo i hromadnou dopravu, vlaky nejezdí na některých linkách metra i městské dráhy, informovala agentura DPA.

Bombu o hmotnosti 250 kilogramů nalezli dnes odpoledne stavební dělníci v areálu bývalého nákladového nádraží Wilmersdorf, na jehož místě má vyrůst nová bytová zástavba.

Témata:  nálezy bomb z II. světové války Německo Berlín

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy