Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická bilance: Po střelbě v Las Vegas je už 58 mrtvých, přes 500 zraněných

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

La Vegas - Aktualizovaná policejní bilance uvádí, že při řádění střelce Stephena Paddocka na účastníky koncertu country hudby v Las Vegas zemřelo 58 osob a do nemocnic jich bylo převezeno 515.

Podle sdělení Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) v tuto chvíli nejsou žádné důkazy o tom, že by pachatel byl napojen na nějakou mezinárodní teroristickou organizaci. A to i přesto, že se k útoku prostřednictvím své agentury Amaq přihlásil Islámský stát.

Policie naopak potvrdila, že pachatel se sám zastřelil ještě před příchodem policie, která ho šla zneškodnit do hotelu, z něhož střílel.

Oficiální počet mrtvých se zvýšil na nejméně 58, což z krveprolití před hotelem Mandalay Bay činí nejtragičtější útok střelnou zbraní v novodobých dějinách USA. Motiv masakru zůstává nejasný.

Čtyřiašedesátiletý Paddock měl v hotelovém pokoji podle policie deset střelných zbraní, z toho několik útočných pušek. V hotelu se patrně ubytoval ve čtvrtek.

Podle vlády nyní nejsou ohrožena další veřejná místa ve Spojených státech. Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti dnes uvedlo, že ostatní veřejné akce v USA nejsou po střelbě v Las Vegas vystaveny žádné specifické hrozbě.

Témata:  střelba na koncertě v Las Vegas USA střelba v USA policie USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.