Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump připustil budoucí debatu o zákonech omezujících držení zbraní

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington/Las Vegas - Americký prezident Donald Trump dnes odmítl útok z Las Vegas označit za teroristický. Připustil, že časem nastane debata o zákonech regulujících držení střelných zbraní.

V Las Vegas v neděli pozdě večer 64letý muž z dosud neznámých důvodů střílel do návštěvníků koncertu pod širým nebem a nejméně 59 jich zabil.

Na otázku, zda střelba byla aktem domácího terorismu, dnes Trump odmítl přímo odpovědět. "Byl to chorý muž, vyšinutý muž. S mnoha problémy. Myslím, že se jím budeme muset velmi vážně zabývat," prohlásil šéf Bílého domu. "Časem budeme hovořit o zákonech o držení střelných zbraní," připustil.

Střelec útočil na dav více než 22.000 lidí z 32. podlaží hotelu Mandalay Bay. Na koncertě v rámci country festivalu byla i britská tenistka Laura Robsonová (23). "Jsem v pořádku. Byli jsme přímo tam, znělo to nejdřív jako ohňostroj, ale pak všichni začali utíkat. Děsivé," uvedla na sociálních sítích.

Americká tyčkařka Sandi Morrisová nedaleko navštívila vystoupení skupiny Blue Man Group. "Po skončení show nám řekli, že budovu zavírají, ale nejdřív nám neřekli důvod," vyprávěla ve videu zveřejněném na twitteru. Teprve při čekání lidé ze sociálních sítí zjistili, že se přes ulici střílelo. "Takže jste mohli slyšet šeptání, jak lidé sledovali sociální sítě a zjišťovali, co se stalo," uvedla pětadvacetiletá tyčkařka.

Vypadalo to, že návštěvníci show Blue Man Group budou muset na místě strávit celou noc. Dostali přikrývky, vodu a banány. "Ale nakonec nás pustili asi v půl páté ráno. Museli jsme jít pěšky do hotelu přes Las Vegas a bylo to město duchů. Jenom policejní auta křižovala ulice. Bylo tam ohromné ticho a byla to velmi surreální zkušenost. Jsem ráda, že jsem v pořádku," dodala Morrisová.

Témata:  Donald Trump zbraně USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy