Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paddock nainstaloval do hotelového pokoje kamery, policie našla na třech místech 47 zbraní

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Las Vegas - Americká policie našla celkem 47 střelných zbraní na třech různých místech, kde se vyskytoval Stephen Paddock (64), pachatel nedělního masakru v Las Vegas. 12 zbraní použitých při střelbě mělo na sobě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou.

Paddock při střelbě z 32. patra hotelu Mandalay Bay zabil 59 lidí a dalších asi 500 zranil. Sám spáchal sebevraždu. Jeho motiv zůstává neznámý.

Zbraně byly nalezeny v hotelovém pokoji a na dvou místech, kde Paddock pobýval. Byly zakoupeny v Nevadě, Utahu, Kalifornii a Texasu a šlo o směs pušek, pistolí a brokovnic. Žádná zbraň nebyla vyrobená podomácku.

Zástupce šerifa Kevin McMahill na tiskové konferenci řekl, že Paddock umístil jednu kameru do kukátka svého hotelového pokoje a další dvě kamery instaloval do chodby, patrně aby viděl přicházet zásahovou jednotku. Jedna z těchto kamer byla v jídelním vozíku. Paddock pálil v sériích po dobu devíti až 11 minut.

Agentura AP napsala, že Paddock několik dní před masakrem poslal na Filipíny 100.000 dolarů (asi 2,2 milionu Kč) a v uplynulých týdnech nahlásil asi deset herních transakcí v hodnotě 10.000 dolarů (asi 220.000 Kč) a více. Na Filipínách se v úterý nacházela Paddockova přítelkyně, která se v doprovodu agentů FBI přesouvá do USA.

Témata:  Stephen Paddock střelba na koncertě v Las Vegas policie USA USA zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy