Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Režisér Polanski čelí ve Švýcarsku dalšímu obvinění ze znásilnění nezletilé

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

Curych - Švýcarská policie obdržela trestní oznámení na Romana Polanského (84). Dnes 61letá žena ho obvinila, že ji v roce 1972 znásilnil. V USA slavného režiséra stále soudí kvůli znásilnění nezletilé dívky v roce 1977.

Ke znásilnění podle trestního oznámení, které podala Němka Renate Langerová na konci září, došlo před 45 lety ve švýcarském městě Gstaad. Ženě tehdy bylo 15 let. Podle policie bude nyní mimo jiné nutné zjistit, zda už není údajný trestný čin promlčený.

Režisér polského původu je ve Spojených státech stíhán kvůli sexuálnímu styku s nezletilou v roce 1977. K pohlavnímu styku s třináctiletou dívkou se Polanski přiznal, trvá ale na tom, že nešlo o znásilnění, nýbrž o dobrovolný styk. V USA je ale sex s nezletilými považován za znásilnění.

Předloni Polsko odmítlo Polanského, který v roce 1978 z USA uprchl, vydat. Letos v srpnu losangeleský soud zamítl žádost údajně znásilněné ženy, aby případ ukončil.

Témata:  Roman Polanski Švýcarsko znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy