Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Hamburku napadl nožem policistu a zranil ho, byl na místě zstřelen

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Hamburk – Muž dnes nožem lehce zranil německého policistů. Útočníkem byl pacient psychiatrické kliniky v severoněmeckém Hamburku. Policista na útok reagoval střelbou, muž zemřel, informovala agentura DPA:

K incidentu došlo v nemocnici Bethesda ve čtvrti Bergedorf. Pětačtyřicetiletý pacient nejprve ohrožoval personál kliniky dvěma noži, po příjezdu policie zaútočil na strážce zákona. Napadený šestatřicetiletý policista a jeho osmadvacetiletý kolega odpověděli střelbou.

Těžce zraněný pachatel byl urychleně operován a jeho stav se zprvu stabilizoval. Ve večerních hodinách ale zranění podlehl, uvedla policejní mluvčí.

Muž přišel na kliniku údajně sám. Lékaři jej vyšetřili a rozhodli, aby byl hospitalizován. To se ale muži nelíbilo, tak vytasil nože, které si zřejmě donesl.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy