Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bavorsku hledají vlky, kteří utekli z obory u českých hranic

Vlk evropský
Vlk evropský
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mnichov - Z obory v Bavorském lese ohrazené vysokým plotem u obce Lindberg, která leží asi 15 kilometrů od Železné Rudy na českém území, uteklo v noci na dnešek šest vlků. Policie po nich pátrá. Odborníci tvrdí, že lidem od vlků nehrozí nebezpečí.

Jedno zvíře přejel a usmrtil regionální vlak, několik dalších bylo spatřeno ve volné přírodě, ale chytit se je zatím nepodařilo, informovala podle agentury DPA správa Národního parku Bavorský les.

U obory byla zřejmě otevřená branka a cizí zavinění není podle policie vyloučené. "S maximálním nasazením děláme vše pro to, abychom zvířata opět odchytili," řekl vedoucí národního parku Franz Leibl. Oblast podle něj postupně pročesávají tři desítky lidí rozdělených do skupin, zatím ale bez úspěchu.

V oboře u Lindbergu žije devítičlenná vlčí smečka. Podle správy parku jsou všechna tato zvířata celý život zvyklá na lidskou péči, a proto ve volné přírodě nemohou dlouho přežít. Odborníci varují, aby se k vlkům nikdo nepřibližoval ani je nefotografoval. Místní obyvatelé ani návštěvníci by je také neměli krmit.

Témata:  vlci Německo zvířata

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy