Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se objevily další otrávené potraviny

Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Berlín - Německá policie dnes zadržela 42letého muže. Je podezřelý, že v supermarketech ve středním Německu otrávil několik jogurtů.

 V jednom případě skutečně policisté našli jogurt se "zdraví škodlivou" látkou, informovala agentura DPA.

V noci na dnešek a znovu dnes dopoledne zavolal na policii muž, který upozornil na otrávené jogurty v supermarketech ve městech Bitterfeld a Halle ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. "Nevyhrožoval," uvedl policejní mluvčí, podle kterého v telefonátu nezazněl ani žádný náznak vydírání. Dvaačtyřicetiletého muže ještě dnes policisté zadrželi.

"Zatím nemůžeme vyloučit, že (podezřelý) neříkal pravdu, ani to, že se produkty už prodaly," upozornil mluvčí policie a vyzval obyvatele obou měst, aby při nákupu dávali pozor na poškozená balení. Podle prvních poznatků vyšetřovatelů pachatel totiž balení jogurtů poškodil, aby do něj mohl látku vpravit. V bytě zadrženého podezřelého policie našla "důkazní materiál".

Ve dvou pobočkách obchodního řetězce v sasko-anhaltských městech policisté prověřili jogurty určité značky. V Halle skutečně našli v jednom z mléčných produktů "zdraví škodlivou substanci". O jakou látku se jednalo, ale policie nesdělila.

Témata:  Německo potraviny obchody

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy