Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nedaleko Moskvy hoří velké obchodní centrum

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Dva zraněné si vyžádal dnešní požár velkého obchodního střediska. Ten se nachází na okružní dálnici okolo Moskvy.

Podle ministerstva zdravotnictví byl jeden zraněný ošetřen na místě, druhý musel být hospitalizován na klinice, specializované na léčbu popálenin. Podle rozhlasu o ošetření požádalo také osm lidí, kteří se přiotrávili dýmem.

Před plameny musely být evakuovány tři tisícovky zákazníků a prodejců, krátce na to se zřítila část střechy, uvádějí ruská média. Sloup černého dýmu byl podle agentury TASS vidět až z centra Moskvy.

"Hoří celé centrum, od podzemí až po střechu," ohlásil reportér rádia Kommersant FM. V podzemním parkovišti explodovalo několik automobilů. Požár postupně zachvátil plochu 55.000 čtverečních metrů.

Zřícená část střechy se odhaduje na 300 metrů čtverečních. "Nejspíše může spadnout celá střecha," uvedl jeden z hasičů podle agentury Interfax.

Témata:  Rusko požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy