Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cesta kolem světa z Hongkongu do Francie skončila u Neapole, cestovateli ukradli kolo

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Řím - Cesta z Hongkongu na sever Francie skončila pro francouzského lékaře nedaleko Neapole, kde mu ukradli kolo. Étienne Godard a jeho přítelkyně během 11 měsíců prošlapali velkou část Asie - projeli Čínou, Indií a Tureckem. Vynechali jen několik zemí, do kterých nedostali vízum.

V obci Castel Volturno na západním pobřeží jižní Itálie ale jejich cesta skočila. Když se koupali v moři, Étiennův bicykl někdo ukradl. Lékař posléze prostřednictvím svého facebookového profilu za kolo a obsah brašen nabídl odměnu. 

Obyvatelé Castel Volturna ihned založili na facebooku skupinu a vybírají na nové kolo. Přispěl i starosta Dimitri Russo. "Samozřejmě jsem také přispěl stanovených pěr eur a také jsem se pokusil sehnat další peníze. Uvidíme, jak to dopadne," řekl starosta.

Mezi projevy solidarity se vloudil i ironický komentář jednoho z místních radních. "Po cestě kolem světa přijede do Castel Volturna a ukradnou mu kolo. Dobrá. Mnohé to pobuřuje, ale ve skutečnosti otázka zní: drahý brachu, jak ses proboha ocitl v Castel Volturnu?"

Témata:  Itálie cestování krádeže

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy