Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant vytáhl nože a ohrožoval své okolí, policie jej na místě zastřelila

Policie Švýcarsko
Policie Švýcarsko
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Bern - Švýcarská policie uvedla, že důstojník postřelil a zabil žadatele o azyl ze Srí Lanky poté, co muž zaútočil na jiné žadatele o azyl dvěma noži. K incidentu došlo podle serveru The Local v sobotu.

Osmatřicetiletý žadatel o azyl byl smrtelně zraněn v sobotu kolem 2:00 ráno tamního času poté, co se pokusil pobodat dva další žadatele o azyl, a to vše přímo před očima policejních důstojníků. K útoku došlo v jižní italsky mluvící oblasti Ticino.

Důstojníci byli na místo incidentu povoláni, aby zastavili boj mezi migranty v Brissagu, na břehu jezera Maggiore. Právě se nacházeli přízemí budovy, když muž ze Srí Lanky napadl ostatní lidi, uvedla ve svém prohlášení policie.

Ve snaze ochránit přítomné jeden u policistů na útočníka vystřelil. Muž navzdory pokusům o poskytnutí první pomoci na místě zemřel. Nikdo jiný nebyl zraněn, uvedla policii.

Policie dodala, že už bylo zahájeno vyšetřování celého incidentu. .

Témata:  uprchlíci Švýcarsko policie Švýcarsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy