Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Xavier uvěznila Češi na čtyři dny v odstaveném vlaku v Německu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Hamburk - Kvůli bouři Xavier, která nedávno zasáhla sever Německa, strávila trojice Čechů čtyři dny v odstaveném vlaku. Kuchař a dva číšníci se živili převážně zásobami v jídelním voze a pivem. Vyrazili ale i na sběr hub. Píše o tom list Hagenower Kreisblatt.

Bouře Xavier přerušila desítky železničních spojení. V další cestě ve čtvrtek zabránila i mezinárodnímu rychlíku, který směřoval z Hamburku do Prahy. Poblíž obce Pritzier v Meklenbursku-Předním Pomořansku z něj bylo evakuováno všech 300 cestujících, trojice českých zaměstnanců jídelního vozu ale z příkazu nadřízených zůstala. Že tam budou čtyři dni, ale asi nečekali.

"Měli jsme zůstat ve vlaku. V jídelním voze je příliš mnoho zboží a peněz. Nemohli jsme pryč," vysvětlil později jeden z mužů. "A máme Budvar a Plzeňský Prazdroj," doplnil s úsměvem jeho kolega.

Čas si trojice krátila mimo sledováním filmů. Vypravila se ale také na houby nebo zavítala na jídlo do nejbližší vesnice.

Témata:  Češi bouře vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy