Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v Egyptě ubodal křesťanského kněze, dlšího duchovního zranil

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Útočník ve čtvrtek ubodal v Káhiře kněze z církve koptů, dalšího duchovního zranil. Motiv činu není znám, pachatel byl zatčen.

O život přišel kněz ze severoegyptské provincie Baní Suvajf, který do hlavního města přicestoval na konferenci.

Opakované útoky na křesťany v této souvislosti odsoudil káhirský biskup, uvedla koptská církev. Při smutečním obřadu za zabitého duchovního vyzval egyptské úřady, aby změnily "kulturu národa otráveného násilím, terorismem a extremismem".

Koptská menšina, která tvoří asi deset procent z celkových 94 milionů obyvatel Egypta, je největším křesťanským společenstvím na Blízkém východě.

Témata:  Egypt náboženství

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.