Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrcholí boj o Rakku, islamisté vzali civilisty jako lidské štíty

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Damašek - Ze syrského města Rakka se v noci na dnešek evakuovala část bojovníků Islámského státu (IS), která s sebou vzala civilisty jako lidské štíty.

Agentuře Reuters to řekl mluvčí arabsko-kurdské koalice (SDF), která proti IS v Rakce bojuje. Mluvčí řekl, že evakuace skončila a že z města odešli jenom syrští členové IS, nikoliv zahraniční bojovníci.

Evakuační "operace skončila, bitva pokračuje. V noci odjela poslední skupina bojovníků IS, kteří souhlasili s odchodem" z města, sdělil mluvčí Mustafá Bálí.

Do Rakky byly v sobotu přistaveny desítky autobusů, které byly k evakuaci použity. Mluvčí kurdských milicí YPG, které se podílejí na osvobozování města, v sobotu řekl, že boj o Rakku by mohl skončit o tomto víkendu. Mezinárodní koalice v čele s USA ale počítá s tím, že bitva potrvá déle.

Témata:  Sýrie Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy