Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FCC navzdory Trumpovi neodebere NBC News licenci

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký telekomunikační regulátor FCC nehodlá odebírat vysílací licence médiím, která podle názoru Bílého domu šíří nepravdivé zprávy.

Ve Washingtonu to dnes řekl šéf FCC Ajit Pai. Donald Trump minulý týden žádal odebrání licence televizi NBC News, která podle amerického prezidenta lže.

"FCC podle zákona nemá právo rušit licence vysílacím stanicím podle toho, jaký šíří obsah. Pod mým vedením FCC zůstane věrná prvnímu dodatku americké ústavy," řekl Pai na konferenci ve Washingtonu. První ústavní dodatek zaručuje v USA svobodu slova a svobodu tisku.

Šéfa Bílého domu pohoršila zpráva NBC News, že prý v červenci navrhoval, aby se americký jaderný arzenál desetinásobně zvýšil. Návrh měl podle americké televize vyvolat pobouřenou reakci ministra zahraničí Rexe Tillersona, který prezidenta označil za "pitomce". Informací NBC News dementoval Bílý dům i ministerstvo zahraničí, Tillerson sám ji výslovně nepopřel.

Prezident často používá termínu "vylhané" nebo "falešné" zprávy při kritice informací, které nepříznivě hodnotí jeho výkony ve funkci hlavy státu. Mezi americkými televizemi je jeho hlavním terčem kromě NBC News i zpravodajský kanál CNN.

Témata:  USA televize Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy