Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká razie v Německu: Více než 700 policistů zasahovalo proti gangům

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Přes než 700 policistů dnes ráno prohledalo desítky bytů při razii proti motorkářským gangům v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko.

Policie v Essenu informovala, že zátah souvisí se zákazem místní skupiny motorkářského gangu Hells Angels ve městě Erkrath a její organizace Clan 81 Germany zemským ministerstvem vnitra.

Policisté prohledali více než 50 bytů a komerčních prostor skupiny a jejích podporovatelů v 16 městech. Na místech zasahovala zvláštní komanda, jednotky se psy a policisté z oddělení organizované kriminality.

Ministerstvo vnitra Severního Porýní-Vestfálska oznámilo zákaz erkrathské místní buňky motorkářského gangu Hells Angels MC Concrete a podpůrné organizace Clan 81 Germany dnes ráno. Účel a činnost rockerského klubu a jeho členů nejsou v souladu se zákony, uvedlo ministerstvo ve zdůvodnění kroku. "Právní stát nestrpí bujení paralelních společností, v nichž nejsou respektovány jeho autorita a monopol moci," uvedl zemský ministr vnitra Herbert Reul.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy