Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bruselu byla už podruhé evakuována budova, kde bude summit EU

EU
EU
Foto: Pixabay

Brusel - Budova s názvem Europa byla už podruhé za několik posledních dní evakuována. Dnes to bylo kvůli technickým problémům souvisejícím s ventilací kuchyní, který způsobil vznik škodlivých výparů a přiotrávil několik členů personálu budovy.

Na místo byli povoláni belgičtí hasiči a záchranná služba, aby vyšetřili situaci a pomohli těm, kdo byli výpary zasaženi. Podobný incident vedl k nucenému vyprázdnění budovy už v pátek.

Provoz sousedního paláce Justus Lipsius, kam byli lidé evakuováni, ovlivněn nebyl. Incident nezabrání konání summitu EU v budově ve čtvrtek a v pátek, uvedl dnes sekretariát rady.

Nová budova Europa byla do provozu uvedena teprve loni v prosinci. O stavbě moderního paláce, který se pyšní svým "zeleným" řešením, bylo rozhodnuto v roce 2004.

Témata:  EU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy