Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Baltimore střílel útočník, zabil nejméně tři lidi

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Edgewood (USA) - Tři lidé jsou mrtví a dva jsou zraněni střelbě v průmyslovém parku severovýchodně od Baltimore. S odkazem na tamní úředníky to uvádí stanice CBS News.

Úřad šerifa Harford County řekl, že ke střelbě došlo ve společnosti Advanced Granite Solutions v Edgewoodu. Zástupce policie William Davis informoval, že vyšetřovatelé pátrají po podezřelém, který byl identifikován jako Radee Labeeb Prince (37).

#WANTED Radee Labeeb Prince. Suspected of shooting five people in Harford Co. biz park. Considered armed & dangerous @MDSP @Harford_Sheriff pic.twitter.com/I5NGrM7zFz

— MD State Police (@MDSP) 18. října 2017

„Někde tam je nějaký člověk, který se dopustil jednoho z nejhorších činů, které jsme kdy v našem kraji viděli," řekl Davis. „Rozhodně ho považujeme za ozbrojeného a nebezpečného." Občany, kteří jej spatří, vyzval, aby se k němu nepřibližovali a okamžitě informovali policii.

UPDATE: 3 people are dead and 2 are injured after a reported workplace shooting in Maryland, officials say https://t.co/MAPHl0PnwU pic.twitter.com/O7HSXToiMt

— CBS News (@CBSNews) 18. října 2017

Davis uvedl, že všechny oběti jsou zaměstnanci jedné firmy a že útok byl zřejmě cílen právě na ni. Také střelec prý v podniku čtyři měsíce pracoval. Přesný motiv ale policie zatím nezná. Dva zranění byli převezeni do nemocnice, oba jsou v kritickém stavu.

V pátrání po Princeovi místním úřadům pomáhá také FBI. Vyšetřovatelé v současné době považují čin za případ násilí na pracovišti a nenašli prý nic, co by útok spojovalo s terorismem, řekl mluvčí Baltimore FBDave Fitz.

Podle CBS bylo několik firem v oblasti kvůli střelbě uzavřeno. Podobně dopadla i tamní škola.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.