Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuální predátor Harvey Weinstein má prý oběť i v Rusku. Moderátorka po letech promluvila

Násilí, ilustrační fotografie
Násilí, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Moskva - Skandály pronásledovaný americký producent Harvey Weinstein má svou oběť zřejmě i v Rusku. Dnes 45letou moderátorku Jekatěrinu Mcituridzeovou pozval do svého hotelového pokoje v roce 2004 na festivalu v Benátkách.

Když pozvání odmítla, vzkázal přes svého asistenta, že je nemocen a pozvání opakoval. "Na stole byla večeře pro dva a asistent zmizel," popsala setkání Mcituridzeová, generální ředitelka ruské státní filmové společnosti Roskino. Američan ji přivítal v županu a požadoval masáž. Žena prý využila vhodné příležitosti a z pokoje utekla.

"Neušila jsem, že se tak k ženám chová běžně. Jeho oběti, ať jsou veřejně známé nebo ne, si zaslouží sympatie a podporu," řekla Mcituridzeová novinářům. Při dalších náhodných setkáních na festivalu v Cannes v letech 2014 a 2015 ji prý Weinstein varoval, aby o jejich epizodě z roku 2004 s nikým nemluvila.

Weinstein čelí obviněním, že v minulosti sexuálně obtěžoval více než desítku žen, mezi nimiž údajně byly i herečky Gwyneth Paltrowová či Angelina Jolie.

Zatímco policie v Kalifornii zahájila vyšetřování, nově se ke kritikům Weinsteina zařadil i americký režisér Quentin Tarantino, který v rozhovoru s deníkem The New York Times vyslovil lítost, že nijak nezasáhl a že události zlehčoval. "Věděl jsem dost na to, abych udělal více," uvedl Tarantino s tím, že o některých případech Weinsteinova chování věděl.

Zkušenost s Weinsteinem má i Tarantinova někdejší přítelkyně Mira Sorvinová, která získala Oscara za vedlejší roli ve filmu Mocná Afrodité(1995) Woodyho Allena. Tarantino řekl, že se mu sama s incidentem svěřila.

Témata:  Rusko sexuální obtěžování Quentin Tarantino násilí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy