Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V německém městě za útočili divočáci, zranili několik lidí

Divočáci
Divočáci
Foto: Pixabay

Berlín - Při útocích dvou divokých prasat, která pronikla do centra města Heide na severu Německa, byli dnes zraněni čtyři lidé. 70kilového kance, který řádil v bance, zastřelil jeden z místních myslivců. Další zvíře později z města samo uteklo.

Obyvatele města s 25.000 obyvateli v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko dvojice divokých prasat v centru překvapila dnes ráno. Policie obyvatele Heide okamžitě varovala, aby se vyhnuli centru. Ty, kteří se v něm nacházeli, vyzvala, aby nevycházeli na ulici.

Jedno zvíře během úprku městem proniklo dokonce do banky v centru a na nohou zde zranilo jejího ředitele. Krátce předtím vběhlo i do jedné z místních optik a napáchalo značné materiální škody. Lehká až středně těžká zranění utrpěli čtyři lidé. Jednomu z nich kanec ukousnul část prstu.

"Nikdy jsem si nemyslel, že u nás někdy bude hrozit takové nebezpečí," komentoval útok prasat starosta Heide Ulf Stecher. Divočáci se podle policie do města dostali zřejmě poté, co je stroje při sklizni vyhnaly z kukuřičného pole.

Témata:  divočáci Německo zvířata

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy