Le Penová podpořila Okamuru (3:07) | video: YouTube

Se svým "odvážným a talentovaným" předsedou má podle ní strana mimořádnou historickou příležitost zbavit se hrozby islámu.

Le Penová dala českým voličům za vzor studenta Jana Palacha a bývalého prezidenta Václava Havla a prohlásila, že Češi stáli vždy v první linii boje za svobodu evropských národů. Tvrdila, že za posledních 30 let dosavadní politická garnitura udělala z kdysi svébytné země stát zcela podřízený zákonům a nařízením, o kterých se rozhoduje daleko v Bruselu.

"Tak jako vy i my především odmítáme migrační zamoření naprogramované Evropskou unií, které se projevuje v České republice neuvěřitelnými a neustávajícími vlnami migrantů, které odevzdaně přijímají, pokud je rovnou nepřivolávají vaše údajné elity, které jsou zkorumpované a podrobené," řekla mimo jiné ve tříminutovém proslovu.

"Tak jako vy i my odmítáme posilování islámského fundamentalismu a přijímání modelu multikulturalismu, který, jak ostatně víme, je zdrojem ekonomického, společenského a bezpečnostního napětí," dodala.

– Globe24.cz / ČTK

100

Člen volební komise v Pardubicích si oblékl protiislámské tričko,…

Čtěte dále