Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

AfD gratuluje Babišovi: Merkelová a Juncker svou uprchlickou politikou pobuřují stále více menších členských států

AfD (Alternativa pro Německo)
AfD (Alternativa pro Německo)
Foto: Alternative für Deutschland AfD

Berlín - Volbou Andreje Babiše se Česko podle protestní Alternativy pro Německo (AfD) řadí mezi státy, které se brání proti bruselské politice přerozdělování uprchlíků. Kvóty Česko odmítalo už za končící vlády vedené sociálním demokratem Bohuslavem Sobotkou.

"Gratulujeme panu Babišovi k jeho skvělému vítězství v České republice," napsal dnes v tiskové zprávě šéf frakce AfD ve Spolkovém sněmu Alexander Gauland. Předseda hnutí ANO, které v českých volbách jasně zvítězilo, podle něj na obavy a problémy svého lidu dokázal reagovat správnými návrhy řešení.

Česko je tak nyní další zemí, která se staví proti kvótám na přerozdělování uprchlíků. "Merkelová a Juncker svou tvrdohlavostí hraničící s hloupostí v uprchlické politice pobuřují stále více menších členských států a jejich obyvatel," je přesvědčena AfD.

Ta je po zářijových volbách třetí nejsilnější ve Spolkovém sněmu, v tiskové zprávě také vyzvala země Visegrádu, aby se proti bruselské politice přerozdělování běženců ještě více semkly, a mohly tak lépe bránit zájmy svých obyvatel.

Témata:  Andrej Babiš AfD Německo volby 2017 uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.