Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajinský poslanec údajně třikrát vyhrál v loterii. Během jednoho roku

Ukrajina, ilustrační foto
Ukrajina, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kyjev - Ukrajinský poslanec Oleh Ljaško ve svém majetkovém přiznání uvedl, že třikrát vyhrál v loterii, čímž dohromady vydělal více než 570.000 hřiven (asi 463.000 Kč). To se nezdá protikorupční agentuře NAZK, už zahájila vyšetřování.

Majetková přiznání politiků se na Ukrajině poprvé začala zveřejňovat loni. Ukrajince, vydělávajících v přepočtu necelých 6000 korun měsíčně, šokovalo, kolik zástupců lidu se přiznalo k vlastnictví statisíců dolarů v hotovosti či flotil luxusních vozů.

Ljaško se jako vůdce populistické Radikální strany rád stylizuje do role obhájce obyčejných lidí. Loni přiznal, že vlastní nemovitost v nejvyhlášenější kyjevské čtvrti a k tomu, že jeho domácnost má v hotovosti více než milion dolarů (asi 22 milionů Kč). Ljaško podle médií své zbohatnutí objasňoval sázkami na fotbalové zápasy.

"Co je to za šťastlivce! Matematická teorie pravděpodobnosti v politikově případu zjevně selhala," ironicky poznamenal list Komsomolskaja pravda. Dodal, že šance uhodnout v loterii šest z 52 čísel je asi jedna ku 20 milionům. Uhodnout je jednou může být o štěstí, ale třikrát během jediného roku by už byl důvod ke zrušení celé teorie.

"Vzhledem k ohlasu ve společnosti agentura oznamuje, že provede odpovídající kontrolu předloženého prohlážení o podstatných změnách o majetkových poměrech a v případě odhalení nesrovnalostí vyvodí odpovídající opatření," uvedla NAZK ke kauze poslance.

Témata:  Ukrajina loterie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.