Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při přestavbě domu psychopata Fritzla stavebníci objevili příšernou věc. Nález šokoval i majitele

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Při přestavbě penzionu, který v roce 1996 opustil rakouský psychopat Joseph Fritzl, objevili dělníci tajné místnosti. Právě v tomto domě podle všeho začal tyran věznit svou dceru. Současný majitel nemovitosti je z nálezu šokován, neměl totiž tušení, že takové místo existuje. Nevěděla o něm ani policie, která se při vyšetřování hororového případu zaměřila pouze na dům psychopata v Amstettenu. Předešlé bydliště rodiny vyšetřovatele až dosud příliš nezajímalo.

Jak připomíná server The Independent, k objevu tajného suterénu došlo téměř 10 let poté, co byl Fritzl uvězněn za to, co provedl svojí dceři Elisabeth. Od 28. srpna 1984 věznil Rakušan dívku ve sklepě svého. Elisabeth, narozenou 6. dubna 1966, pravidelně znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo, tři byly uvězněny spolu s matkou a tři žily v domě. Když Elisabeth uvěznil, bylo jí 18 let, když byla osvobozena policií, bylo jí 42 let.

Případ, o kterém informovala média z celého světa, bývá označován jako Kauza Amstetten podle města, kde byl Fritzl zatčen a odkud byla Elizabeth osvobozena. Nyní se ale ukázalo, že v penzionu v Unterach am Attersee nedaleko města Salzburg postavil psychopat další skryté sklepení. Pracovníci při měření budovy nalezli za improvizovanou zdí schodiště. Není prý ale jasné, zda se policie bude tímto místem zabývat.

Podle všeho jde o prostory, v nichž Fritzl opakovaně týral a znásilňoval svou dceru, protože v tomto domě jeho rodina v 90. letech žila. Fritzl provozoval penzion „Seestern" ve městě Unterach am Mondsee spolu se svou ženou Rosemarie předtím, než se manželé v roce 1996 přestěhovali do Amstettenu. Součástí nově objeveného sklepa je také kuchyň a koupelna. Právě sem muž svou tehdy osmnáctiletou dceru zavřel. 

Rosemarie zřejmě neměla o ničem z toho tušení. Její muž jí řekl, že Elisabeth utekla, aby se připojila k náboženské sektě. Fritzl pak ženě namluvil, že své tři děti po narození´nechala na prahu domu svých rodičů i s dopisy, ve kterých se jich vzdává. Stejný příběh řekl Fritzl sociálním službám.

Ostatní čtyři děti neměly dovoleno opustit sklep, což vedlo k smrti jednoho chlapečka. Fritzl nechal dítě, které mělo dýchací potíže, zemřít, protože nechtěl zavolat lékaře. Bez lékařské pomoci se při porodech musela obejít také jeho dcera. Tělo mrtvého chlapce pak násilník spálil v kamnech. Později mladá žena údajně písemně požádala policii, aby přestala po ní pátrat.

Friztl byl uznán vinným z únosu, znásilňování, zotročování, incestu a zabití, za což byl odsouzen k trestu doživotního odnětí svobody. Byl poslán do vězení se zvýšenou ostrahou. Elizabeth, které je dnes 51 let, dostala novou identitu a žije i se svými dětmi nedaleko místa, kde byla vězněna, dodává The Independent.

Témata:  Josef Fritzl Rakousko násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy