Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bílý dům prý nesabotoval Muellerovo vyšetřování

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Bílý dům dnes energicky popřel spekulace, že by milostí či jiným způsobem zasahoval do vyšetřování vedeného zvláštním vyšetřovatelem Robertem Muellerem.

Úvahy o možném zásahu prezidenta se objevily po dnešním oznámení, že Mueller obvinil tři členy bývalého volebního štábu Donalda Trumpa ze závažných zločinů.

Obviněni byli Paul Manafort, Rick Gates a Georges Papadopoulos, kteří se různým způsobem zapojili do aktivit volebního štábu budoucího prezidenta - první ho tři měsíce vedl, druhý byl zástupcem a třetí se věnoval kontaktům s cizinou.

Obvinění, která padla, spolupráci Bílého domu s Muellerovým týmem nijak neovlivní, sdělil agentuře Reuters nejmenovaný činitel prezidentské kanceláře. "Bílý dům nadále spolupracuje," uvedl. Stejné ujištění dnes zaznělo i v televizi CNN z úst člena Trumpova právního týmu Jaye Sekulowa.

Před zásahy Bílého domu do vyšetřování, zejména před případným omilostněním tři obviněných mužů, dnes Trumpa varovali demokratičtí poslanci Kongresu. Senátor Mark Warner upozornil, že jakákoli podobná akce prezidenta by byla nepřijatelná a vyvolala by "okamžitou reakci obou politických stran v Kongresu".

Témata:  Bílý dům USA FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Robert Mueller

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy