Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v indické elektrárně už zabil 26 lidí, další bojují o život

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Na 26 mrtvých vzrostla bilance středeční exploze v uhelné elektrárně v severoindickém státě Uttarpradéš. Dalších 20 lidí s těžkými popáleninami bojuje v nemocnici o život.

Zraněných lidí je více než stovka. Indické úřady dnes nařídily vyšetřování, které má nejpozději do týdne stanovit příčinu výbuchu v elektrárně.

V tepelné elektrárně ve městě Unčahar explodoval ve středu večer místního času kouřovod. "Výbuch způsobilo zablokované potrubí. Řadu dělníků popálil horký kouřový plyn a pára," uvedl dnes vládní úředník Sandžaj Kumár Khatrí.

Úřady hovořily ve středu o 16 obětech, dnes bilanci zvýšily na 26 mrtvých.

Elektrárna dodává energii do devíti indických států včetně Uttarpradéše, napsala agentura Reuters. Postižená jednotka elektrárny o kapacitě 500 megawattů fungovala od dubna, údajně ve zkušebním provozu, a po explozi byla uzavřena. Dalších pět jednotek elektrárny pokračuje v běžném provozu.

Témata:  Indie výbuch elektrárny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.