Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tělo zavražděného muže bylo vykopáno v lesích na Valašsku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - Policie v lese na Valašsku poblíž státní hranice se Slovenskem zakopané tělo. Patřilo členovi slovenského drogového gangu. Muže zavraždili dva bratři, kteří stáli v čele zločinecké skupiny.

Na případu vraždy pracovali čeští kriminalisté se slovenskými kolegy od loňského listopadu. 

Policie ve věci nyní trestně stíhá dva bratry, dvojčata ze Slovenska. "Muže měli několika ranami zastřelit a převézt do České republiky. V nepřístupném lesním terénu na Valašsku, v blízkosti společné státní hranice, měli vykopat více než jeden metr hlubokou jámu, do které tělo ukryli, částečně zabetonovali, zahrnuli zeminou a zamaskovali," uvedl dnes mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu až dnes.

V lesích na Valašsku se kvůli případu uskutečnilo několik pátracích akcí. Letos v červnu označil speciálně vycvičený policejní pes na stráni lesní mýtiny místo, kde byl mrtvý muž ukrytý. "Došlo k vyzvednutí těla a následnou pitvou bylo potvrzeno, že k usmrcení muže došlo několika výstřely," sdělil mluvčí.

Oba bratři jsou nyní ve Slovenské republice stíháni pro trestný čin úkladné vraždy. Hrozí jim až doživotní vězení.

Témata:  krimi vražda Slovensko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy