Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senior přivolal kvůli nálezu bomby policii. Ukázalo se, že šlo o obří cuketu

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Jednaosmdesátiletý důchodce z městečka Bretten na jihovýchodě Německa přivolal na svou zahradu policii. Domníval se, že nalezl bombu z druhé světové války. Když na místo policie dorazila, čekalo na nic veliké překvapení.

Strážníci po důkladném prozkoumání zjistili, že jde sice skutečně o bombu, ale spíše vitamínovou. Důchodce totiž našel velkou cuketu, informovala policie v tiskové zprávě.

Cuketa byla čtyřicet centimetrů dlouhá, vážila pět kilo a podle policie byla „skutečně bombě velmi podobná". Zeleninu zřejmě někdo hodil přes živý plot.

Pyrotechnici na místo povoláni být nemuseli. Muži, který nález učinil, se ulevilo a o zneškodnění předmětu se postaral sám, dodali policisté. Zda cuketu vyhodil, nebo snědl, policie neuvedla.

Nález bomb z druhé světové války ani po více než sedmdesáti letech od jejího konce není v Německu ničím výjimečným. Často se během jejich zneškodňování musí z domovů evakuovat tisíce lidí.

Témata:  Německo policie Německo nálezy bomb z II. světové války

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy