Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manžel poradkyně Clintonové nastoupil do vězení, za sexuální komunikaci s nezletilou si má odsedět 21 měsíců

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Washington - Někdejší americký kongresman Anthony Weiner v pondělí nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest 21 měsíců za sexuální e-mailovou komunikaci s patnáctiletou dívkou. Loňský skandál zasáhl až do prezidentské kampaně Hillary Clintonové.

Weiner je manželem Humy Abedinové, která je dlouholetou blízkou spolupracovnicí Hillary Clintonové. Abedinová kvůli skandálu od manžela loni odešla, letos pak podala žádost o rozvod.

Kdysi ambiciózní demokratický politik zhatil svou slibně nastartovanou dráhu opakovanými sexuálními prohřešky. Před čtyřmi lety, když se ucházel o křeslo newyorského starosty, se na veřejnost dostal záznam o jeho peprné korespondenci s jistou mladou ženou. Už v roce 2011 rezignoval na post v Kongresu poté, co vyšlo najevo, že několika ženám rozeslal své intimní fotografie.

FBI Weinerovi v září zabavila počítač, v němž pak vyšetřovatelé našli velké množství e-mailů odeslaných ze soukromého poštovního účtu Clintonové v době, kdy byla ministryní zahraničí. Později vyšlo najevo, že Abedinová poštu nahrála do počítače jako do záložního média. Právě skandál s úřední elektronickou poštou své sokyně hojně využíval v kampani nynější prezident Donald Trump.

Témata:  USA Hillary Clintonová sexuální obtěžování věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy