reklama

Časopis, podle kterého se Weinstein věnoval tomuto úsilí minimálně od loňského podzimu, cituje desítky dokumentů a sedm osob přímo zapojených do akce.

Najata byla například bývalá izraelská agentka Mosadu, zaměstnankyně detektivní kanceláře Black Cube, jejíž smlouva počítala s odměnou minimálně 200.000 dolarů (4,4 milionu Kč). Agentka kontaktovala herečku Rose McGowanovou, jednu z hlavních Weinsteinových žalobkyň, a vydávala se za aktivistku bojující za práva žen. Tajně zaznamenala několik hodin rozhovorů s McGowanovou, která se chystá vydat své paměti pod titulem The Brave, v nichž se zmiňuje také o Weinsteinovi.

Předmětem zájmu Weinsteinových špiclů byli i samotní novináři, u nichž hledali slabá místa v osobním, zejména sexuálním životě, nebo informace o jejich případných potížích se zákonem. Cílem bylo shromáždit proti nim dostatek materiálu, aby je mohli vydírat, zdiskreditovat nebo zastrašit.

Weinstein, kterého nyní vyšetřují úřady v Londýně, New Yorku a Los Angeles, podle týdeníku vývoj některých vyšetřování osobně sledoval. Jiná řídili Weinsteinovi právníci, včetně Davida Boiese, jenž v roce 2000 zastupoval prezidentského kandidáta Ala Gorea při pochybnostech kolem sčítání hlasů odevzdaných v prezidentských volbách, které nakonec vyhrál George Bush mladší.

Weinstein podle The New Yorkeru získal také například informace od šéfa bulvárního listu National Enquirer, jehož novinář kontaktoval bývalou manželku jednoho režiséra, aby získal její negativní komentář k manželově milostné aféře s Rose McGowanovou. Weinstein obdržel také 11 fotografií, kde se s McGowanovou objevoval společně při různých událostech, ve snaze znevěrohodnit její obvinění.