Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva chtěla Trumpa potěšit "dámskou společností", prozradil bývalý bodyguard

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Donaldu Trumpovi před soutěží krásy Miss Universe 2013 nabízeli, že mu do hotelového pokoje v Moskvě pošlou pět žen. Řekl to jeho bývalý osobní strážce Keith Schiller před výborem americké Sněmovny reprezentantů pro dohled nad tajnými službami.

S nabídkou přišel jeden z Trumpových obchodních partnerů přímo za Schillerem, ten ji ale považoval za vtip a odmítl. "Takové věci my neděláme," odpověděl prý Schiller. O návrhu cestou do hotelu obeznámil i Trumpa. Oba to považovali za vtip a společně se tomu prý zasmáli.

Schillerův právník Stuart Sears řekl, že verze výpovědi, které unikly do médií, jsou zavádějící a nepravdivé.

"Je otřesné, že výbor, který údajně ve veřejném zájmu vyšetřuje úniky (informací), sám vynáší informace a očerňuje svědky jako je pan Schiller, kteří s ním spolupracují," cituje NBC Searse.

Výbor americké Sněmovny reprezentantů pro dohled nad tajnými službami v současné době vyšetřuje mimo jiné vliv Moskvy na loňské prezidentské volby v USA i samotnou soutěž Miss Universe. Tu v roce 2013 v Moskvě uspořádala společnost patřící Trumpovi.

Témata:  Donald Trump Miss Universe Rusko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy