Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kreml odmítá tvrzení, že by Putin měl zastrašovat Trumpa

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Moskva - Kreml odmítl názor někdejšího šéfa americké CIA Johna Brennana, že prezident Spojených států Donald Trump může být svým ruským protějškem Vladimirem Putinem zastrašován.

Brennanův výklad dnes odmítl kremelský mluvčí Dmitrij Peskov, uvedla agentura TASS. "To je chybná domněnka," řekl Peskov novinářům.

Brennan v nedělním rozhovoru se zpravodajskou televizí CNN řekl, že si myslí, že je Trump z nějakého důvodu Putinem zastrašen. Trump se podle něj obává toho, co by Putin mohl udělat, nebo co by mohlo odhalit vyšetřování objasňující ruskou roli v loňských amerických prezidentských volbách. "To, co Trump dělá vůči Rusům, je buď naivita, ignorance nebo strach," řekl Brennan.

Debaty na CNN se zúčastnil také bývalý ředitel amerických tajných služeb (DNI) James Clapper, který k tomu poznamenal, že nejvyšší zahraniční představitelé jsou schopni Trumpem manipulovat.

Témata:  Rusko CIA Donald Trump

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy