Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sessions prý nelhal Kongresu ohledně styků s Ruskem

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions se ohradil proti obvinění, že lhal členům Kongresu o komunikaci spolupracovníků prezidenta Donalda Trumpa s Ruskem.

Podle agentury AP prohlásil, že během dosavadních vyšetřování nikdy nelhal pod přísahou.

"Nepřijmu a odmítám obvinění, že jsem pod přísahou lhal. To je lež," řekl Sessions, který vedl poradní skupinu pro zahraniční politiku v předvolební kampani.

Sessions prohlásil, že si nepamatuje setkání s dalším poradcem v kampani Carterem Pagem, který tvrdí, že v minulém roce informoval Sessionse, že se chystá navštívit Rusko.

Sessions také řekl, že ačkoli si nevzpomíná, že by se sešel s Georgem Papadopoulosem, dalším spolupracovníkem Trumpovy kampaně, který přiznal, že lhal FBI ohledně svých pokračujících styků s Ruskem, nyní si prý vzpomíná, že Papadopoulose upozornil, že není oprávněn zastupovat Trumpův tým v kampani před ruským vedením. "Zařadil jsem zpátečku, abych tak řekl," zdůraznil Sessions.

Témata:  USA Donald Trump Kongres Spojených států amerických (United States Congress) Jeff Sessions

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.