Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sessions prý nelhal Kongresu ohledně styků s Ruskem

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions se ohradil proti obvinění, že lhal členům Kongresu o komunikaci spolupracovníků prezidenta Donalda Trumpa s Ruskem.

Podle agentury AP prohlásil, že během dosavadních vyšetřování nikdy nelhal pod přísahou.

"Nepřijmu a odmítám obvinění, že jsem pod přísahou lhal. To je lež," řekl Sessions, který vedl poradní skupinu pro zahraniční politiku v předvolební kampani.

Sessions prohlásil, že si nepamatuje setkání s dalším poradcem v kampani Carterem Pagem, který tvrdí, že v minulém roce informoval Sessionse, že se chystá navštívit Rusko.

Sessions také řekl, že ačkoli si nevzpomíná, že by se sešel s Georgem Papadopoulosem, dalším spolupracovníkem Trumpovy kampaně, který přiznal, že lhal FBI ohledně svých pokračujících styků s Ruskem, nyní si prý vzpomíná, že Papadopoulose upozornil, že není oprávněn zastupovat Trumpův tým v kampani před ruským vedením. "Zařadil jsem zpátečku, abych tak řekl," zdůraznil Sessions.

Témata:  USA Donald Trump Kongres Spojených států amerických (United States Congress) Jeff Sessions

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.