Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Peking pošle do KLDR speciálního vyslance

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - Čína dlouhodobě usiluje o diplomatické řešení krize vyvolané severokorejským raketovým a jaderným programem. Peking nově vyšle do KLDR speciálního vyslance. Sung Tchao, který vede sekci vnějších vztahů Komunistické strany Číny, do Severní Koreje odjede v pátek, informovala v krátké zprávě Nová Čína.

Bude "informovat KLDR o 19. sjezdu Komunistické strany Číny", dodala agentura. Odkazovala přitom na říjnový sjezd, na němž čínský prezident Si Ťin-pching upevnil svou pozici.

Severokorejská agentura KCNA návštěvu čínského diplomata potvrdila, ale uvedla pouze, že k ní dojde "brzy".

Není jasné, jak dlouho se diplomat v KLDR zdrží. Se stejným účelem, tedy informovat o sjezdu čínských komunistů, už zavítal do Vietnamu a Laosu, zemí, kde také vládne komunistická strana.

Sekce vnějších vztahů Komunistické strany Číny spravuje vztahy se zahraničními politickými stranami a Čína ji tradičně užívá jako spojku čínské diplomacie se Severní Koreou, napsala agentura Reuters.

Témata:  Čína Severní Korea diplomacie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy