Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet bezdomovcův Německu roste, polovinu tvoří migranti. Může za to i Merkelová

Bezdomovci
Bezdomovci
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Berlín - V Německu se od roku 2014 do loňska zvýšil počet bezdomovců o 150 procent. Data zveřejnila více než 60 let působící sociální organizace Pracovní sdružení na pomoc nebydlícím (BAG W).

Více než polovinu z přibližně 860.000 osob bez trvalého přístřeší tvoří nyní migranti. V příštím roce se mohou řady bezdomovců rozrůst na 1,2 milionu lidí.

Statistika BAG W za loňský rok ukazuje, že mezi bezdomovci bylo kolem 440.000 uprchlíků. Skupinu osob bez přístřeší, která nezahrnuje migranty, tvořilo 420.000 lidí, což je o 25 procent více oproti roku 2014.

Na ulici žilo podle BAG W přibližně 52.000 osob, tedy o třetinu více než před třemi lety. Jsou mezi nimi i občané jiných členských zemí Evropské unie.

Ředitel BAG W Thomas Specht řekl, že situaci zhoršilo rozhodnutí, kterým kancléřka Angela Merkelová v roce 2015 vpustila do země téměř milión uprchlíků. Hlavní příčinu problému ale vidí ve špatné bytové politice a v nedostatečném boji s chudobou.

Témata:  bezdomovci Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy