Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá prokuratura provedla razii ve Volkswagenu, šéf odborů bral příliš vysoký plat

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Frankfurt - Německá prokuratura a daňový úřad prohledaly v úterý kanceláře některých vysokých představitelů koncernu Volkswagen. Byly zabaveny počítače a dokumenty. Razie souvisí s podezřením, že automobilka vyplácela nepřiměřeně vysoký plat šéfovi odborů Berndu Osterlohovi.

Vyšetřovatelé prohledali kanceláře předsedy dozorčí rady Hanse Dietera Pötsche, finančního ředitele Franka Wittera a ředitele lidských zdrojů Karlheinze Blessinga.

Informovaný zdroj agentuře Reuters řekl, že daňový úřad zasáhl kvůli podezření z daňových úniků. Nadměrná odměna může nepřiměřeně zvýšit provozní náklady, takže firma pak platí nízkou daň.

Zprávy o vyšetřování automobilky kvůli podezření z vyplácení nadměrné odměny šéfovi odborů se objevily v květnu. V Německu je plýtvání firemními prostředky právně považováno za zneužití důvěry.

Osterloh jako šéf zástupců zaměstnanců patří k nejmocnějším členům největšího evropského automobilového koncernu. Je také členem dozorčí rady a může vetovat významné změny.

Témata:  Volkswagen ekonomika Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy