Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře a záplavy bičují Atény, zemřelo už devět lidí

Záplavy
Záplavy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Atény - V oblasti západně od řecké metropole v důsledku lokálních záplav zahynulo nejméně devět lidí. Dest osob je zraněno. Meteorologové varují, že i v příštích dnech se v regionu čekají prudké lijáky.

Silný vítr vyvracel stromy a poškodil řadu domů a obchodů například v okolí měst Megara a Mandra, které leží na západ od Atén. Vichřici doprovázel liják, proudy vody převracely auta a zničily četné silnice. Uzavřena musela být dnes ráno na dvou místech i dálnice spojující Atény s městem Korint.

Sedm obětí, které postupně našli hasiči, pochází z Mandry. Jde o sedm mužů a dvě ženy. Někteří zemřeli ve svých zaplavených domech, jeden muž na dvoře své firmy.

Střední Středomoří už několik dní sužují silné vichry. O víkendu kvůli tomu zahynul podle agentury DPA turista na ostrově Korfu. Z pondělí na úterý zasáhl hustý liják řecký ostrov Symi na jihovýchodě Egejského moře, způsobil tam lokální záplavy a nebezpečné sesuvy půdy.

Témata:  bouře Atény počasí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy