Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát nechal popravit vlastní bojovníky, nechal jim uříznout hlavy

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Twitter

Kábul - Islámský stát (IS) nechal dnes ve východoafghánské provincii Nangarhár popravit 15 svých vlastních bojovníků. Důvodem zřejmě byly vnitřní spory v afghánské frakci této teroristické organizace.

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní vládu. IS v Afghánistánu zprávu o uřezání hlav vlastním bojovníkům nepotvrdil.

Islámský stát začal v Afghánistánu poprvé působit kolem roku 2015, právě v provincii Nangarhár. Ta leží u hranic s Pákistánem a je útočištěm i dalších radikálních skupin. Podle zprávy afghánské rozvědky je nyní Islámský stát činný v devíti afghánských provinciích, převážně na východě a severu země.

Dnes se nangarhárská metropole Dželálábád stala terčem sebevražedného útoku. Atentát byl namířen proti bývalému veliteli místních milic bojujících s Talibanem, který vyvázl bez újmy. K činu se zatím nikdo nepřihlásil.

Témata:  Islámský stát Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:58

RB OSN bude hlasovat o plné členství Palestiny v OSN

Rada bezpečnosti Organizace spojených národů (RB OSN) bude ve čtvrtek hlasovat o požadavku Palestinců o plné členství OSN. Pro agenturu AFP to potvrdilo několik nejmenovaných zdrojů z prostředí diplomacie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy