Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie hledá ukradené věci z Lennonovy pozůstalosti

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Po nálezu desítek kradených předmětů z pozůstalosti legendárního člena kapely The Beatles Johna Lennona hledá berlínská policie další.

Informace o nich jí poskytl muž, kterého zadržela v pondělí kvůli přechovávání někdejších Lennonových věcí. Muž se podle berlínského státního zastupitelství přiznal a po odevzdání pasu byl propuštěn z vyšetřovací vazby.

Zadržený osmapadesátiletý Němec tureckého původu poskytl informace o celé řadě dalších kradených věcí, jako jsou vycházkové hole, skulptury, osobní vyznamenání a také další Lennonovy písemnosti.

Podezřelý rovněž poskytl údaje k dalším krádežím, kterých se dopustil druhý podezřelý - Turek, jenž dříve pracoval jako osobní řidič vdovy po Lennonovi Yoko Ono. Tento muž nyní žije podle německé policie v Turecku.

Témata:  Německo policie Německo John Lennon

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy