Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké námořnictvo odvolalo pátrání po obětech letecké nehody

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: U.S. NAVY

Washington - Námořnictvo USA odvolalo pátrání po třech svých členech, kteří jsou pohřešováni od středečního pádu amerického letadla do moře jihozápadně od ostrova Okinawa. Na palubě bylo 11 lidí, osm osob se podařilo zachránit.

Do moře spadl zhruba 900 kilometrů od Okinawy transportní letoun C-2A Greyhound, který byl podle americké armády na "rutinním letu" mezi americkou leteckou základnou v Iwakuni u Hirošimy a letadlovou lodí Ronald Reagan.

Podle dnešního prohlášení námořnictva je osm zachráněných v dobrém zdravotním stavu. Pátrání po trojici nezvěstných se zúčastnilo sedm lodí amerického námořnictva a japonské armády a rovněž tři letky složené z vrtulníků a hlídkovacích letadel.

"Myslíme na své mrtvé kolegy a jejich rodiny. Děkujeme za rychlou a účinnou pomoc, díky níž bylo zachráněno osm našich kolegů z námořnictva," uvádí se v armádním prohlášení. Vyšetřování příčin nehody ale pokračuje, ve středu se hovořilo o možné poruše motoru.

Témata:  U.S. Navy letecké nehody USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy