Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump si stěžoval na CNN. Prý špatně reprezentuje USA ve světě. Odpověď dostal obratem

Logo americké zpravodajské stanice CNN
Logo americké zpravodajské stanice CNN
Foto: CNN

Washington - Americký prezident Donald Trump opět kritizoval média. Terčem se stala televize CNN, která podle něj šíří nepravdivé zprávy a ve světě velmi špatně reprezentuje Ameriku. Vyjádření šéfa Bílého domu vyvolalo mnoho negativních reakcí.

"FoxNews je v USA mnohem důležitější než CNN, ale mimo USA je CNN International stále hlavním zdrojem (falešných) zpráv. Reprezentují náš národ ve světě velmi špatně. Venkovní svět se od nich nedozví pravdu!" napsal v sobotu večer na twitteru Trump.

Tiskové oddělení CNN odpovědělo rovněž přes sociální sít twitter. "Není úkolem CNN reprezentovat USA ve světě. To je vaše práce. My máme informovat. Fakta především," uvedla televize.

Trump před dvěma týdny během cesty do Asie řekl reportérům na palubě letadla Air Force One, že se na televizi moc nedívá. "Na Filipínách jsem byl nucen dívat se na CNN, což jsem nedělal několik měsíců, a opět jsem zjistil, jak špatné a falešné (fake) zprávy vysílá," napsal nedávno na twitteru Trump.

Současný americký prezident často používá termínu "vylhané" nebo "falešné" zprávy při kritice informací, které nepříznivě hodnotí jeho výkony ve funkci hlavy státu. Mezi americkými televizemi je jeho hlavním terčem kromě CNN i televize NBC News.

Minulý měsíc Trump dokonce navrhl, že televizi NBC News by se měla sebrat vysílací licence. Šéf amerického telekomunikačního regulátora FCC Ajit Pai to komentoval slovy, že nehodlá odebírat vysílací licence médiím, která podle názoru Bílého domu šíří nepravdivé zprávy. Pai také připomněl první dodatek ústavy USA, který zaručuje svobodu slova a svobodu tisku.

Témata:  Donald Trump CNN USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.