Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští turisté zažili otřesnou dovolenou. V Tunisku je zatkli a označili za teroristy

Tunisko
Tunisko
Foto: Pixabay

Brno - Hororovou dovolenou má za sebou jedna česká rodina pocházející z Brna. Vyrazila si v Tunisku na výlet do lesa u letoviska Hammamet, kde ale byli její členové zatčeni a odvedeni na policii.

"Arabové v civilu hovořící špatnou angličtinou nás za tmy uprostřed lesa dojeli a bez dovolení nám otevřeli kufr auta. Tvrdili, že jsou policisté, ale prokázali se jen kartičkou s tuniskou vlajkou, kde nebylo jméno ani číslo," cituje deník Právo jednoho z účastníků incidentu.

Podle něj se rodina snažila neznámým mužům ujet, cestu jim ale přehradilo druhé auto. Češi se proto zamkli v autě a zavolali na tísňovou linku. Následně na místo přijeli tuniští policisté, zabavili rodině pasy a odvedli je na stanici.

Až tam se turisté z Brna dozvěděli, o co se jedná. Podle deníku byli podezřelí z terorismu a museli se obhajovat při dvouhodinovém výslechu. Jejich pětiletý syn byl nucen čekat sám v autě.

Po výslechu se Češi dozvěděli, co se skutečně stalo. Byli pouze ve špatnou chvíli na špatném místě Policisté se jim ale omluvili, přesto hodlá rodina na zážitek upozornit tuzemské ministerstvo zahraničí.

Témata:  dovolená turisté Tunisko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy