Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká záchodová revoluce? Čína plánuje velké změny

WC
WC
Foto: Pixabay

Peking - Prezident Čínské lidové republiky Si Ťin-pching oznámil lidu potřebu revoluce ve velmi kuriózním odvětví. Chce totiž změnit systém čínských toalet. Vysvětlil to potřebou zdokonalování se v této branži kvůli turistice. Zprávu přinesla agentura Reuters.

Čína musí pokračovat ve svém úsilí o "revoluci" svých toalet, uvedl dnes prostřednictvím médií prezident Si Ťin-pching. Jako důvod uvedl zlepšení kvality života a také cestovního ruchu.

Prezident nejlidnatější země světa zahájil "záchodovou revoluci" v roce 2015 v rámci programu, díky kterému měla Čína přilákat více turistů. "Otázka toalet není žádnou marginálií, je to důležitý aspekt budování civilizovaných měst a vesnic," uvedla prostřednictvím čínského prezidenta agentura Xinhua.

Podle Sia nejde v revoluci toalet "jen o to, že turisté budou ze země odjíždět s lepšími zážitky". Myslí si, že nové záchody jsou potřeba pro vytvoření civilizovanější společnosti.

Od svého nástupu k moci v roce 2012 prezident často navštěvoval venkov a kontroloval, zda místní lidé používají toalety. I díky tomu se chce zaměřit především na to, aby nové toalety byly hygieničtější.

V posledních třech letech zrenovovala Čínská národní správa cestovního ruchu přes 68 tisíc toalet, čímž splnila celkový plán z jedné pětiny.

Další tříletá etapa od roku 2018 do roku 2020 by měla zahrnovat vybudování a modernizaci 64 tisíc toalet v celé zemi. Agentura Xinhua označila tyto změny jako "všeobecně vítané".

Témata:  Čína Si Ťin-pching 1 komunisté WC

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy